6% людей помирають від нестачі руху

За словами доктора Хайли Кадіхан, відсутність фізичних вправ і фізичної активності мають безліч негативних наслідків для людей і є причиною 6% смертей у всьому світі.

У своєму виступі на віртуальному Першому національному інтернет-симпозіумі з фізичної активності доктор Кадіхан, глава відділення професійної терапії факультету медичних наук Університету Біруні в Стамбулі, зазначила, що сьогодні в світі гіподинамія стала звичайним явищем.

«Відсутність фізичної активності впливає на виникнення 21-25% випадків раку грудей і товстої кишки, 27% діабету і 30% ішемічної хвороби серця», – сказала Кадіхан.

За словами професора, вправи і фізична активність є найбільш ефективними і недорогими методами запобігання хворобам серця, ожиріння, високого кров’яного тиску, діабету і деяких видів раку.

«Фізична активність допомагає людині відчувати себе більш енергійною, живою, активною і спокійною. Вона захищає і покращує здоров’я людей з обмеженим фізичним навантаженням і запобігає хворобам, викликаним бездіяльністю», – додала вона.