Жінок в Німеччині на роботі явно недооцінюють

Різниця в заробітній платі між німецькими жінками і чоловіками настільки велика, що у порівнянні з колегою-чоловіком, який працює на аналогічній посаді, жінка перші 77 днів року фактично працює безкоштовно.

Федеральне статистичне агентство опублікувало нові дані про те, скільки в середньому заробляють в Німеччині чоловіки і жінки. Виявилося, що в 2018 році чоловіки в середньому заробляли 21,5 євро за годину, а жінки – 17 євро. Це на 21 відсоток менше.

Звичайно, як і скрізь, існують свої нюанси, які потрібно враховувати, коли порівнювати заробітні плати чоловіків і жінок в Німеччині. Враховувати необхідно рівень освіти, досвід роботи, сферу діяльності. Усереднені значення по країні, як правило, не беруть до уваги ці фактори і можуть істотно спотворювати картину для конкретних професій або секторів економіки.

Крім цього, жінки в своїй переважній більшості йдуть у відпустку по догляду за дитиною. Після виходу на роботу воліють працювати неповний робочий день, щоб більше уваги приділяти своїй дитині.

З огляду на ці важливі уточнення, виходить, що різниця в заробітних платах чоловіків і жінок становить в середньому 6 відсотків, якщо враховувати, що чоловік і жінка працюють на однаковій посаді, мають такий же освітній рівень та досвід роботи.

За даними Федерального статистичного відомства Німеччини, найбільша різниця в зарплатах за інших рівних умов зафіксована в мистецтві, шоу-бізнесі, науці, технологічному секторі, банківській і страховій сферах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що найбільші банки Німеччини Deutsche Bank і Commerzbank планують злиття, а це значить, що багато хто зі співробітників будуть звільнені.

Великі проблеми, викликані браком працівників, відчувають підприємства будівельного сектору Німеччини.