Сі Цзіньпін закликав китайців не витрачати даремно їжу

Голова КНР Сі Цзіньпін закликав громадян проявляти стриманість щодо відходів та споживання продуктів харчування. Про це у вівторок повідомило китайське інформаційне агентство Xinhua, яке цитує TACC.

«Не дивлячись на те, що ми збираємо великі врожаї з року в рік, нам все ж потрібно бути обережними з точки зору продовольчої безпеки», – сказав китайський лідер, назвавши звичку викидати продукти «сумної і шокуючою».

Інформаційне агентство FOCUS зазначає, що в той же час китайський лідер підкреслив необхідність посилення законодавчої бази і нагляду, прийняття ефективних заходів і створення довгострокового механізму ефективної боротьби з харчовими відходами. «Існує необхідність в підвищенні обізнаності, освіті громадськості з цього питання і в формуванні звички економити їжу, а також в тому, щоб в суспільстві харчові відходи розглядалися як порок і люди пишалися своєю ощадливістю», – рекомендував Сі.

Нагадаємо, Сі Цзіньпін неодноразово закликав населення до ощадливості в споживанні продуктів харчування, а також рішуче виступав проти марнотратства.