Австралія закликає до глобальних дій щодо боротьби з дезінформацією в Інтернеті

За даними Reuters, Австралія закликала уряди всього світу погодити «правила поведінки» для боротьби з поширенням дезінформації та дезінформації, що підтримується державою в Інтернеті.

Міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн зазначила, що такі блоки, як Quad Group – США, Індія, Японія та Австралія – та глобальні інститути, такі як Організація Об’єднаних Націй, вже працюють над встановленням балансу між шкідливим контентом та свободою вираження думок в Інтернеті.

Але час на те, щоб узгодити допустимі правила, закінчувався.

«Ми маємо чітко розуміти, що верховенство закону, яке застосовується в автономному режимі, також має застосовуватись в Інтернеті. Правила дорожнього руху – це те, що дозволяє учасникам дорожнього руху залишатися в безпеці, що стосується споживачів в Інтернеті. Ми визначаємо різницю між свободою мови та зловмисною дезінформацією… це важливо», – додала вона.

Дезінформація та спроби розпалити соціальну дисгармонію в Інтернеті, що підтримуються урядом, стали гострою політичною проблемою, і критики звинувачують такі платформи, як Facebook, у нездатності зупинити спотворення демократії через контент, який вони розміщують.

Колишня співробітниця Facebook стала публічною минулого місяця, заявивши, що у неї стався витік документів, які, за її словами, показали, що компанія ставить прибуток вище за громадську безпеку, незважаючи на публічні заяви про зворотне, і активізувала напад на Капітолій 6 січня у Сполучених Штатах. Штати, відключивши системи безпеки.

Глава відділу глобальних відносин Facebook Нік Клегг наголосив, що уряди повинні встановлювати правила для дезінформації.

“Очевидно, це неправильно, що такі люди, як я або іноді (засновник Facebook) Марк Цукерберг або інші, повинні вирішувати, який контент можна залишити або видалити”, – сказав Клегг, колишній заступник прем’єр-міністра Великобританії.

“Не всі правила хороші, але, звичайно, регулювання має бути введене”, – сказав він.