Кількість смертей від коронавируса в Іспанії злетіла до небес

Іспанське міністерство охорони здоров’я повідомило сьогодні, що світові агентства повідомляють, що число смертей від коронавируса в Іспанії подвоїлося за останній день, а кількість інфікованих практично досягла 8000.

Кількість смертей від хвороби, викликаної новим вірусом, становить 288 осіб. Вчора їх було 136. В даний час носіями вірусу є 7753 людини, а вчора їх було 5700. Більшість заражених знаходяться в столиці Мадрида. Серед захворілих – дружина прем’єр-міністра, два міністри і п’ять футболістів з Валенсії.

Вчора уряд Іспанії оголосив надзвичайний стан, ввівши обмеження на пересування по країні. Ресторани, бари, більшість магазинів були закриті, а громадський транспорт був обмежений.

Сьогодні іспанці масово вдома, вулиці в містах порожні, а дитячі майданчики оточені поліцейськими стрічками. Люди грають у відеоігри, дивляться телевізор або сидять на балконах. Деякі ЗМІ попереджають, що поліція може оштрафувати місцевих порушників на надзвичайні суми в кілька сотень євро. Щоденна газета Pais пише, що порушники правил також можуть бути засуджені до позбавлення волі строком до одного року.