Чехія погодить з відправкою своїх військовослужбовців до білорусько-польського кордону

Наразі Чехія утримається від відправлення 150 військовослужбовців на польсько-білоруський кордон, оскільки ситуація з мігрантами стабілізується. Про це повідомив міністр оборони Чехії Любомир Метнар.

Минулого тижня чеський уряд схвалив план відправлення військ для допомоги Польщі у будівництві та ремонті загорож та інших допоміжних заходів. Очікувалося, що парламент схвалить це рішення, але міністр оборони Метнар заявив у понеділок, що поки що цей указ не обговорюватиметься.

«У запланованому введенні чеських військ у Польщу поки що немає необхідності, оскільки ситуація на кордоні з Білоруссю стабілізувалася», – написав він у Twitter, додавши, що польська сторона була поінформована про це рішення.

Чеська Республіка може стати третьою країною, яка направила свій персонал на білорусько-польський кордон після своїх партнерів по НАТО Великобританії та Естонії.

Кількість спроб нелегальних мігрантів перетнути Польський кордон знизилася порівняно з листопадовим бумом. Євросоюз звинуватив Мінськ у навмисному провокуванні міграційної кризи, але Білорусь це заперечує.