Ізраїльські танки обстріляли ХАМАС в Газі

Вчора ввечері ізраїльські танки обстріляли позиції ХАМАС в секторі Газа у відповідь на триваючі запуски запальних куль в єврейську державу. Про це повідомляє AFP з посиланням на ізраїльську армію.

Дві ворогуючі сторони продовжують бойові дії, незважаючи на спроби Єгипту укласти перемир’я. За останні два тижні Газа випустила по Ізраїлю ракети і запальні кулі, а єврейська держава, в свою чергу, відповідала бомбардуваннями майже щоночі.

«Запальні кулі і вибухівка були випущені з сектора Газа по Ізраїлю. У відповідь … танки атакували військові пости, що належать терористичної організації ХАМАС в секторі Газа», – йдеться в заяві військових.

Представники в Газі повідомили, що під час обстрілу постраждали спостережні пункти ХАМАС, розташовані біля двох таборів біженців в центрі території, а також міста Хан-Юніс. Жертв немає.

Ізраїль і ХАМАС тричі воювали з 2008 року.

У відповідь на вибухи і запальні кулі Ізраїль також заборонив ловити рибу в секторі Газа, закрив товарний контрольно-пропускний пункт Карем-Шалом і припинив поставки палива на єдину електростанцію в Газі, яка тепер буде працювати не більше чотирьох годин на день.