Білорусь вжила заходів проти США в зв’язку з введеними ними санкціями

“Білоруська влада повідомили Сполученим Штатам, що скорочує кількість дипломатичних та інших співробітників в посольстві США в столиці Мінську”, – повідомляє Reuters з посиланням на МЗС Білорусі.

Білоруська влада також вводить нові, більш суворі візові вимоги для громадян США, які працюють в Білорусі.

У заяві на своєму веб-сайті міністерства відзначило, що ця міра була прийнята у відповідь на санкції США, запроваджені щодо Білорусі у зв’язку з діями влади проти опозиції.

“Заходи, прийняті Мінськом, спрямовані на те, щоб дати Сполученим Штатам чіткий сигнал про те, що чинення тиску і примусу на Білорусь не має жодних шансів на успіх”, – заявив представник міністерства.

Раніше США ввели санкції проти компаній нафтохімічного комплексу країни.

Вчора адміністрація США відновила обмеження для дев’яти державних підприємств Білорусі – «Белнефтехим», «Белнефтехим США», «Білоруський нафтовий торговий дім», «Белшина», «Гродно Азот», «Гродно Хімволокно», «Лакокраски», «Нафтан» і « Полоцьке скловолокно» – за порушення прав людини в країні. Співпраця американських громадян і компаній з цими компаніями має бути припинена, всі операції з ними заборонені, а також з компаніями, в яких ці компанії мають частку 50% і більше.