Каталонці блокують шосе. Французька поліція використала сльозогінний газ і кийки

Французька поліція застосувала сльозогінний газ до демонстрантів на кордоні Каталонії і Франції в муніципалітеті Ла-Хонкера. З понеділка сотні каталонців блокували перетин кордону на шосе AP-7, зупиняючи рух в обох напрямках.
Ініціатором акції став рух «Демократичний цунамі», що підтримує незалежність Каталонії. Акція була запланована на три дні. Однак, через майже 24 години поліцейські, посилені французькими офіцерами, почали розганяти демонстрантів.
Проти демонстрантів був використаний сльозогінний газ. Згідно щоденній газеті «Ель-Паїс», співробітники поліції також застосували кийки, але ніяких звинувачень поки пред’явлено не було.
Під час демонстрацій на іспано-французькому кордоні каталонці вигукували різні гасла, в тому числі «Свобода політв’язням».
Нагадаємо, що протести в Каталонії почалися з винесення вироку щодо 9 лідерів каталонського руху за незалежність, які були заарештовані після невдалої спроби відділення в 2017 році. В середині жовтня суд засудив їх до тюремного ув’язнення.