Черговий спалах заворушень в Парижі

“Сьогодні вранці в передмісті Парижа Аржантей сили правопорядку зіткнулися з молоддю. Це сталося після того, як в автомобільній аварії загинув молодий чоловік на мотоциклі, в якій деякі очевидці звинувачують поліцію”, – повідомляє Reuters.

Заворушення в Аржантей на північній околиці французької столиці – це ще один спалах заворушень в той час, коли країна знаходиться під строгими карантинними обмеженнями через епідемію коронавіруса, яка посилила соціальну напруженість.

Після того, як в житловий район увійшли співробітники ОМОНу, деякі молоді люди кидали феєрверки, зривали автобусні зупинки, перевертали і підпалювали сміттєві контейнери. Поліція намагалася їх розізнати сльозогінним газом.

Родичі 18-річного Сабрі Шуби, який загинув в аварії, сказали, що його смерть була викликана зіткненням з поліцейською машиною. Паризьке поліцейське управління ще не прокоментувало цей випадок.

Минулого місяця були аналогічні заворушення в інших житлових районах Парижа. Reuters зазначає, що багато передмість великих французьких міст, в яких люди з низькими доходами живуть в багатоповерхових житлових будинках, часто стають гарячими точками гніву і заворушень через соціальної і економічної нерівності і в результаті скарг на надмірно сувору тактику поліції.