Wizz Air оштрафований майже на мільйон євро

920 тисяч євро повинна заплатити бюджетна авіакомпанія Wizz Air. Це покарання за порушення законів про захист прав споживачів. Це рішення було прийнято угорською владою.
Як повідомив Бенс Тузсон, заступник міністра у канцелярії прем’єр-міністра Угорщини, бюджетна авіакомпанія Wizz Air отримала штраф в розмірі 920 000 євро.
За словами Тузсона, за останні два місяці було проведено сім перевірок в Wizz Air і в п’яти випадках – в тому числі при перевірці рейсів з Франкфурта, Брюсселя і Лондона – було виявлено порушення прав споживачів.
Наприклад, 25 червня рейс з лондонського аеропорту Гатвік до Будапешту був здійснений з 24-годинною затримкою, а в разі рейсу 30 червня через Тиргу-Муреш, Румунія, до Будапешту, мандрівникам була надана неправдива інформація, що ввела їх в оману.
Wizz Air збирається оскаржити рішення щодо штрафу. У відповідь на рішення уряду представники перевізника підкреслили, що за останні три місяці було успішно завершено більше 60000 польотів і тільки в разі менш відсотка випадків  були більш серйозні затримки або рейси були скасовані. Wizz Air вибачилася перед пасажирами в заяві і запевнила, що зробить все, щоб обмежити порушення прав споживачів.
Це ще одне покарання, накладене на лоукостера. У березні Wizz Air отримала штраф в розмірі 46000 євро за те, що багаж багатьох пасажирів на січневому рейсі з Дубая до Будапешту був доставлений більш пізнім рейсом, а клієнти не отримали про це відповідної інформації.