Співробітник Мінюсту США подав у відставку за підозрою в порушеннях на виборах

“Співробітник нагляду Міністерства юстиції США подав у відставку після того, як федеральній прокуратурі було наказано розслідувати передбачувані порушення на загальних виборах 3 листопада”,- повідомляє ТАСС.

Згідно з інформацією, мова йде про главу одного з відділів Служби громадського нагляду Міністерства юстиції США Річарда Пілджера. За даними The New York Times, ця структура виконує наглядові функції та контролює хід розслідування передбачуваних порушень на виборах. За даними видання, Пілджер повідомив своїм колегам, що він був змушений покинути цей пост після того, як глава Мінюст надав федеральним прокурорам повноваження проводити необхідні перевірки за наявності доказів передбачуваних порушень під час виборів. У корпоративному листі він підкреслив, що його рішення пов’язане з «новою політикою» відомства.

У записці, спрямовану главою Міністерства юстиції, генеральним прокурором США, прокурорам США на місці, говориться, що вказаний розгляд «може бути проведено при наявності чітких і таких, що явно заслуговують на довіру тверджень про порушення, які, якщо така інформація є достовірною, можуть вплинути на результат федеральних виборів».