Чехи стали ще більш щасливими і доброзичливими

Індекс щастя World Happiness Report зафіксував, що жителі Чехії протягом 2018 року стали ще більш щасливі, ніж рік тому.

Експерти Організації Об’єднаних Націй щороку складають спеціальний рейтинг, який показує, наскільки щасливі люди, які живуть в різних країнах світу. Виявилося, що Чехія за підсумками минулого року посідає 21 місце. Рік тому країна займала 23 місце, а в 2016 році – 27-е.

При складанні рейтингу враховуються 14 факторів, серед яких рівень добробуту, освіту, сімейні відносини, забезпеченність житлом і харчуванням, безпека, релігійна свобода, тривалість життя та інші.

Найщасливішими жителями планети, за версією ООН, в 2018 році були фіни.

Напевно, позитивне ставлення до іноземців, які приїжджають до Чехії, в тому числі і українців, дозволило країні піднятися в рейтингу щастя.

Згідно з результатами опитування Центру досліджень громадської думки Чехії, значно покращилося ставлення чехів до українців. Соціологічні дані показують, що в період з 2015 по 2018 рік, кількість чеських громадян, які позитивно ставляться до України і українців, збільшилася на 13 відсотків.

У грудні 2018 року відносини з Україною позитивно оцінюють 62 відсотки опитаних, всього 23 відсотки – негативно. Число тих, хто негативно ставиться до України, за три роки зменшилася на 12 відсотків.

Нагадаємо, раніше ми писали, що згідно з оновленими даними Статистичного управління Чехії, населення країни за 9 місяців 2018 року збільшилось майже на 28 тисяч осіб, 26 тисяч з них – іноземці. Майже 9 тисяч осіб, які прибули в Чехію – українці.

Джерело: news.eurabota.ua

15.01.2019