Каталонія: Журналісти протестують проти насильства

Кілька тисяч людей взяли участь в вечірніх демонстраціях у вівторок в центрі Барселони. Вони протестували проти винесення вироку про ув’язнення сепаратистських політиків з Каталонії. Журналісти організували свій мітинг, вимагаючи можливості безпечної роботи під час демонстрації.
Вечірня акція протесту на площі Іспанії, яка проходила в столиці Каталонії пізно ввечері, зібрала в основному академічну молодь. Зібрані сепаратисти вилили у фонтан, розташований на площі, літри рідкого мила. Організатори незвичайної акції пояснили, що вони хотіли «очистити політичну ситуацію в Каталонії», викликану винесенням вироку 14 жовтня Верховним Судом в Мадриді 9 сепаратистським політикам, засудженим на 9-13 років тюрми за організацію референдуму за незалежність в 2017 році.
Активісти Ради оборони Республіки (CDR) (організатори мітингу) зажадали звільнення каталонських політв’язнів, а також відставки Мікеля Буха, який відповідає за дії поліції в регіональному уряді. Вони стверджують, що офіцери неодноразово зловживали силою проти демонстрантів.
У вівторок ввечері близько 300 журналістів, які працюють в Каталонії, завершили свій протест в Барселоні. Мітинг служив засобом вираження несхвалення численних нападів на представників ЗМІ під час заворушень в регіоні з 14 жовтня.
За оцінками каталонських ЗМІ, під час заворушень постраждали близько 60 журналістів. Серед жертв є як журналісти, так і фотожурналісти. На них напали як демонстранти-сепаратисти, так і поліцейські.