Трамп вже не проти легальних мігрантів

Президент США Дональд Трамп недавно висловив думку, що суперечить його імміграційній політиці.

З недавнього висловлювання американського президента багато спостерігачів зробили висновок, що найближчим часом політика по відношенню до людей, які хочуть легально переїхати на постійне місце проживання в Сполучені Штати, буде поступово змінюватися.

Головна причина такої різкої зміни риторики Дональда Трампа криється в стабільному зростанні американської економіки, яка потребує великої кількості нових працівників.

За словами президента, одним з факторів, що викликали дефіцит робочої сили на ринку праці США, є те, що американські компанії почали більш активно відкривати нові виробництва на території країни. Це стало можливо після прийняття Конгресом податкової реформи. Серед компаній – великі автовиробники, які оголосили, що переносять виробничі потужності до США.

Протягом двох років було видано менше віз, були прийняті закони, які різко скоротили всю легальну імміграційну систему. Однак нові економічні реалії вносять свої корективи. Президентській адміністрації в цих умовах необхідно міняти жорстку позицію щодо імміграції.

Торгова палата США протягом тривалого часу наполягала на тому, щоб національні програми для трудових мігрантів були переглянуті і значно розширені. Експерти Торгової палати переконували представників влади, що це необхідно зробити, оскільки рівень безробіття знизився, а підприємствам не вистачає працівників.

Нагадаємо, раніше ми писали про соціологічне дослідження центру Pew, яке показало, що 78 відсотків американців підтримують імміграцію висококваліфікованих фахівців.

В цьому році компанія Walmart поповнить штат водіїв вантажівок, найнявши не менше 900 фахівців.