Як переїхати в Канаду на ПМП

Королівство Канада любить емігрантів. Великі мало освоєні території чекають своїх поселенців, які не бояться роботи та труднощів. І одним ентузіазмом справа не обмежується — канадська держава високо цінує своїх жителів, забезпечуючи їм один з найвищих рівнів життя у світі. При цьому, морочити собі голову, як можна отримати ПМП в безнапасній Канаді не потрібно, при наявності певних умінь сіверяни зустрічають іммігрантів з розпростертими обіймами.

як переїхати в Канаду на ПМП

Зміст

  1. Кого беруть канадці?
  2. ПМП бізнесменів
  3. Професійна імміграція
  4. Найпотрібніші канадцям працівники
  5. Інші умови ПМП, прохідні бали
  6. Місто українців
  7. Документи та останні кроки

Кого беруть канадці?

Оскільки королівство кленового листа знаходиться на шляху активного розвитку, тут, перш за все, потрібні робочі руки, ініціативні виробники, надійні вкладники та успішні бізнесмени. Цим категоріям людей найлегше переїхати в Канаду на ПМП і поправити свій матеріальний стан. Разом з тим, інженери середньої ланки, керівники, лікарі в країні не дуже потрібні, тому що цими кадрами ринок праці відмінно забезпечують канадські університети та навчальні заклади.

Чи не відмовляють канадці також охочим отримати канадську освіту, і вищу, і звичайну. Якраз цього роду імміграція дозволяє далі без труднощів набути статусу постійного резидента, влаштувавшись на роботу за отриманою спеціальністю, а в майбутньому й отримати громадянство Канади.

Третім чинним способом іммігрувати на американську північ є возз’єднання з сім’єю і родичами. Якщо живуть на канадських землях чоловіки, дружини, батьки, брати, сестри, діти іноземців, вони вільно можуть возз’єднатися з родичами з наданням постійного виду на проживання останнім.

ПМП бізнесменів

Довгостроковий переїзд до Канади ділових людей підрозділяється на три сценарії:
  1. В’їзд, як інвестора.
  2. Відкриття приватного бізнесу в Канаді.
  3. Імміграція людей, які працюють на своє ім’я.

Кожен вид має свої визначення, свій пакет документів для візи, як підставу можна використовувати тільки один з пунктів. Але в ході розгляду заявки дозволяється змінити категорію, якщо помінялися обставини.

Вид на постійне проживання інвестора (Investor) має на увазі вкладення в економіку королівства не менше 800 тис. канадських доларів (к.д.). Крім цього потрібно мати чистий (законний) капітал на суму, рівну 1,6 млн. к.д. Як доказ приймаються і банківські рахунки, і нерухомість, автопарки, працюючи бізнес-проекти й так далі. Вкладені 800 тисяч держава зобов’язується повернути через 5 років і 2 місяці. Інвестиція йде на підтримку економіки сільського, лісового, та інших господарств, на формування робочих місць.

Обов’язкова умова — інвестор повинен демонструвати вміння грамотно вести бізнес.

Більш зручна еміграція з України в Канаду для ділових людей ґрунтується на приватному підприємництві (Entrepreneur). Вона включає:
  • відкриття власної справи;
  • створення робочих місць, як мінімум одне з яких повинен зайняти канадець;
  • наявність підтвердженого успішного досвіду розвитку бізнес-проектів.

Держава дуже зацікавлена в активних бізнесменах, тому в країні діє багато видів підтримки підприємців, починаючи від доступних кредитів закінчуючи урядовими програмами для молодих.

Третій шлях бізнес-імміграції призначений для Self-employed — особистостей, які заробляють суто на своїх власних талантах. Сюди відносяться:
  • перспективні спортсмени;
  • досвідчені спортивні тренери;
  • успішні актори, музиканти, художники;
  • маючи досягнення діячі науки та мистецтва.

У всіх випадках важливий міжнародний рівень майстерності, участь на міжнародних заходах, здатність вагомо виступити за країну.

Крім усього названого в королівстві дуже цінуються люди, які можуть успішно організувати та утримувати власну ферму.

Професійна імміграція

Не маючому багато грошей або особливих спортивно-культурних талантів, але добре володіючому технічною професією громадянину України, який вміє висловлюватися англійською, можна спокійно влаштуватися на канадських землях через професійну імміграцію. При цьому, чим вище рівень володіння мовою, тим більше грошей можна заробити.

Ідеальним варіантом, вирішальним всі візові проблеми, буде запрошення від роботодавця. Витрати та оформлення документів в цьому випадку бере на себе сторона, що запрошує. Але цілком реально влаштуватися і самостійно, підшукавши потрібну вакансію в інтернеті. Найбільш потребують робочих рук північні провінції Онтаріо, Манітоба, Альберта, Брит. Колумбія.

Дізнатися потрібність своєї професії для канадської країни можливо через постійно оновлюваний список вакансій.

Найпотрібніші канадцям працівники

Безперешкодно виїхати на канадське ПМП вдасться тому професіоналу, хто:
  1. Має диплом про оволодіння спеціальністю автомеханіка, разом зі стажем роботи 2-3 роки. Англійську досить знати на середньому рівні. Професія одна з найбажаніших на місцевих ринках праці. Платять за неї до 35 к.д. в годину.
  2. Дуже добре знає англійську мову, має стаж 0,5-3 року в сфері персоналу, що обслуговує: офіціант, метрдотель, касир, кухар-кулінар, асистент кухаря, готельний службовець. Освіти вистачить середньої. Заробіток від 10 до 20 к.д. в годину.
  3. Категорійний плиточник, лицювальник, тесля, сантехнік за спеціальністю. Зарплата — 20-25 к.д / год.
  4. Вміє добре управлятися з дітьми — досвідчені няні отримують від 10 місцевих доларів на годину при належному володінні англійської, французької або працюючи в україномовних земляків. Щоб влаштуватися вихователем або медичним працівником дитячих установ потрібна вища освіта, 2-3 роки стажу.
  5. Є класним водієм, особливо на далеких рейсах. Будуть потрібні міжнародні водійські права, досвід водіння, стерпне знання мови. Заробіток доходить до 25 к.д.
  6. Більше ніж 5 років займався проектами в авіа конструкторському бюро. Авіа інженери з вищою освітою для сіверян вважаються раритетними, будь-якому подібному фахівцю держава відразу готове видати довгострокову візу і прийняти на ПМП всіх його родичів. Обов’язкове володіння технічною англійською.

Службова імміграція є найбільш вдалим способом виїхати з України до сусідів по півночі. В іншому, всім, хто думає, як отримати ПМП в Канаді, слід орієнтуватися на ряд обов’язкових загальних умов і проходження спеціального міграційного тесту.

Інші умови ПМП, прохідні бали

До 2018 року впроваджено цілу низку програм, присвячених тому, як можна емігрувати в Канаду іноземцям. Всього таких програм набралося вже більше 60-ти.

Підоснови у них різні, але критерії відбору претендентів однакові:
  • рівень освіти;
  • трудовий стаж;
  • володіння державною мовою;
  • віковий показник;
  • здатність до швидкої адаптації та початку роботи.

Зазначені характеристики класифікуються за допомогою спеціального тесту, де за кожен показник нараховуються певні бали. Щоб прохання про постійне проживання НЕ забракували, слід набрати на тесті не менше 450 балів. Однак за цим лімітом потрібно постійно стежити, оскільки він змінюється в залежності від розміру міграційного потоку. Попередньо можна перевірити себе самому через безліч імміграційних онлайн-сервісів в інтернеті.

Нова система балів почала працювати з січня 2015 року під назвою Express Entry. Проект переводить реєстрацію імміграційних заяв на електронні рейки, кандидат заносить свої дані через спеціальний сайт, після чого його анкета обробляється і їй присвоюється рейтинг за кількістю набраних балів. Тим, хто отримав найбільше очок розсилаються запрошення на ПМП. Критерії відбору залишилися ті ж (див. вище).

Від Express Entry очікується прискорення процедури розгляду заяв і більш впорядкований відбір. Перші результати показали позитивну динаміку: розгляд майже всіх електронних заявок зайняв всього 5 місяців. В першу чергу запрошення отримали особи, які мають бронь від роботодавців і студенти.

Прохання, що залишилися без відповіді, видаляються з баз даних за підсумками року, однак згодом відхилені іммігранти можуть повторити спробу.

Місто українців

Існує підмога тим, хто не знає, як переїхати до Канади найменш болісно в плані адаптації до іноземної землі. Місто Торонто, центр провінції Онтаріо, звуть українським містом — тут найбільша україномовна громада.

Почати нове закордонне життя в Торонто, значить звести адаптаційний період до мінімуму, бо тут:
  • існують великі мережі українських магазинів, крамниць, кафе;
  • діють православні церкви;
  • випускаються україномовні газети
  • проводяться численні заходи українською мовою.

Співвітчизники, які уже виїхали на кленові землі, називають місто ідеальним для українських емігрантів, які мають все починати з нуля за відсутністю родичів, знайомих або доброго володіння місцевою промовою. Не останнє місце в цьому займає м’який клімат регіону, високорозвинена сервісна, товарна і робоча інфраструктура.

Документи та останні кроки

Отримавши запрошення від системи Express Entry (або діючи самостійно), слід подати до міграційних органів підготовлений заздалегідь пакет документів на в’їзну, довгострокову візу:
  • офіційна заява за формою;
  • документ, що засвідчує особу (внутрішній паспорт, закордонний);
  • папери, що характеризують сімейний стан (шлюбні свідоцтва, документи на дітей);
  • всі наявні сертифікати, дипломи, ліцензії про здобуту освіту і / або кваліфікацію;
  • водійське посвідчення;
  • трудова книжка разом з копією (завіреною);
  • відомості з поліції про відсутність правопорушень;
  • відомості з банківських рахунків, бажано канадських, американських, європейських, які свідчать про достатню кількість фінансів для початкового періоду (прохідна сума залежить від виду візи, кількості членів сім’ї, регіону);
  • документи, що підтверджують родинні зв’язки з канадськими підданими (для сімейної імміграції).

Коли заявку оброблять, заявника звуть на співбесіду. Спрогнозувати точний момент інтерв’ю складно, це залежить від кількості заявок. Найменший відомий термін склав 3 місяці очікування, найбільший — 1,5 року. Співбесіда направлена на уточнення анкетних даних, виявлення ступеня знання англійської або французької мов (обидві державні).

Останнє, що потрібно буде зробити перед тим, як виїхати жити в Канаду, це пройти медичний огляд. Бланк на нього видається після успішного інтерв’ю.

Попри те, що американські піддані королеви Єлизавети II практикують одну з найбільш лояльних міграційних політик світу, переселення в Канаду на постійне проживання не можна назвати доступним всім підряд. Нетерплячий характер, відсутність кваліфікації не дозволить довести переїзд до канадців до кінця. Однак ті, хто спокійно перенесе всі етапи, отримає по-справжньому нове життя.