Постійна грін-карта для багатьох іноземців стане доступнішою

Для тих іноземних громадян, які одружилися з американкою або вийшли заміж за американського громадянина, процес отримання постійної грін-карти стане набагато простішим.

У Службі громадянства та імміграції США (USCIS) прийняли рішення, яке порадує тих іммігрантів, хто перебуває у шлюбі з американцем. Нещодавно стало відомо, що відомство істотно спростило процедуру, яка передбачена для отримання постійного виду на проживання для тих іноземців, які перебувають у шлюбі з громадянами США. Тепер інтерв’ю з представниками USCIS проходити не обов’язково.

Згідно із законодавством, якщо іноземець одружився на американській громадянці або іммігрантка вийшла заміж за громадянина США, то спочатку вони отримують тимчасову грін-карту термін дії якої становить два роки. Для отримання постійної грін-карти необхідно надати докази того, що шлюб не фіктивний. Раніше на цьому етапі після заповнення спеціальної форми I-751 потрібно було проходити обов’язкову співбесіду зі співробітником USCIS, який повинен бути упевнитися, що шлюб законний і не фіктивний.

Згідно з новими правилами інтерв’ю можна не проходити в наступних випадках:

  • доказів автентичності шлюбу більш ніж достатньо;
  • немає ознак спотворення і шахрайства в заповненій формі I-751;
  • немає складних фактів, які потребують інтерв’ю для з’ясування.

Це рішення Служби явно вибивається з ряду тих, які були прийняті останні два роки, спрямованих на посилення правил, що регламентують різні способи імміграції до Сполучених Штатів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що один з чотирьох фахівців медичного профілю, який працює в США, приїхав з іншої країни.

Джерело: www.eurabota.ua

20.12.2018