Возз’єднання сім’ї для іммігрантів в США стало набагато простіше

Тепер оформити заявки на возз’єднання з родичами, які живуть за кордоном, для іммігрантів в Сполучених Штатах стане набагато простіше.

Громадяни США, а також власники грін-карт найближчим часом матимуть можливість подавати петицію через Інтернет, щоб родич-іноземець зміг переїхати до них.

Випадки, коли іноземні громадяни, які оформили статус постійного жителя Сполучених Штатів або стали громадянами країни, хочуть, щоб їхні близькі родичі переїхали до них жити, зустрічаються дуже часто. Збір і оформлення необхідних документів традиційно займає багато часу. Щоб полегшити процес оформлення петиції для родича-іноземця, в службі громадянства та імміграції (USCIS) прийняли рішення, що тепер її можна подавати в цифровому форматі.

Після перевірки в міністерстві внутрішньої безпеки сімейних відносин і затвердження форми I-130, родичі «повинні дочекатися отримання номера візи, перш ніж вони зможуть подати заяву, щоб стати законними постійними жителями».

Громадянин США може оформляти заявку для таких родичів:

  • чоловік або дружина;
  • неодружені діти до 21 року;
  • одружені сини або дочки будь-якого віку;
  • брати і сестри;
  • мати або батько.

Іноземний громадянин, який проживає за кордоном, повинен подати заяву на отримання імміграційної візи через консульства по всьому світу.

Оформлення документів онлайн надає іммігрантам зручний і безпечний спосіб відправляти і перевіряти статус заявки в процесі прийняття рішення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що найбільш затребуваними професіями в США є програмісти, фізіотерапевти і асистенти лікаря.

З 3-го листопада для іммігрантів в США почали діяти нові, більш жорсткі вимоги, які стосуються медичного обслуговування.