У Зальцбурзі вас не приймуть на роботу, якщо ви не вакциновані

Після затвердження вакцини від COVID-19 в лікарні та будинки престарілих в землі Зальцбург буде набиратися тільки вакцинований персонал. «У наших лікарнях де-факто існує обов’язкова вакцинація», – цитує FOCUS віце-губернатора Зальцбурга Крістіана Штокля.

«Дотримуючись цієї лінії, ми хочемо зобов’язати нових співробітників проходити вакцинацію від COVID-19, як тільки це буде схвалено вакцину. Країна, як роботодавець не зобов’язана приймати всіх кандидатів»,- категорично заявив Штокль.

Крім лікарень і будинків престарілих, Штокль вимагає обов’язкової вакцинації від коронавіруса для вихователів і вчителів в дитячих садах і школах. На даний час перевіряється, чи відповідає його вимога закону.

Однак він не бачить можливості вимагати вакцинацію проти COVID-19 близько 15000 вже працюючих співробітників державних лікарень і будинків престарілих.

Відень категорично виключає обов’язкову вакцинацію проти нового коронавіруса. «Вакцинація буде повністю добровільною. Навіть для персоналу у відділеннях інтенсивної терапії », – сказав представник Віденської асоціації охорони здоров’я.