Туризм для гірських районів – чудова можливість заробити

Три громади – Славська з Львівської, Вигода і Долина з Івано-Франківської областей мають намір в тісній співпраці розвивати туризм.

Всі три громади мають великий туристично-рекреаційний потенціал і починають активно розвивати інфраструктуру для відпочинку та залучення більшої кількості туристів.

Славська ОТГ працює над розвитком сучасного європейського гірськолижного курорту, який вимагає розгалуженої інфраструктури доріг, пішохідних і велосипедних доріжок, відпочинку та оздоровчих комплексів, індустрії розваг тощо. У цьому році розпочато проектування і будівництво автомобільної дороги в сусідній Долинський район.

У селі Вигода активно працює унікальний проект «Карпатський трамвай», який вже став візитною карткою Вигоди. За рік кількість туристів становила 30 тисяч, що дало потужний імпульс для розвитку зеленого туризму в околицях. Маршрут по вузькоколійної дорозі планують продовжити уздовж Ріки Мизунка в Село Вишків.

Все це створює основу і передумови для розвитку регіонального туристичного проекту. Об’єднаними зусиллями громади мають намір спільно залучати кошти міжнародних організацій.

Нагадаємо, згідно з рейтингом, складеним британською міжнародною компанією Euromonitor, Львів вперше увійшов в топ-100 найбільш відвідуваних туристами міст світу. За підсумками 2018 року, столицю Галичини відвідали 2,7 мільйона туристів.

Джерело: www.eurabota.ua

20.12.2018