Чверть американських лікарів – вихідці з інших країн

Медична система охорони здоров’я США в найближче десятиліття зіткнеться з браком фахівців вищої і середньої кваліфікації.

Якби не лікарі, які приїхали до Сполучених Штатів і працюють в медичних установах країни, то система охорони здоров’я вже на сьогоднішній день відчувала б величезний кадровий голод. Згідно статистичних даних, практично один із чотирьох фахівців медичного профілю, що працює в США є іммігрантом.

Американська медична асоціація провела велике соціологічне дослідження серед медичних працівників вищого і середнього рівнів кваліфікації. Результати дослідження показали, що 17 відсотків практикуючих медиків не народилися в Сполучених Штатах, а ще 5 відсотків і зовсім не були громадянами.

Також встановлено, що вихідці з інших країн в більшості випадків працюють в медичних установах, які розташовані в сільській місцевості, оскільки випускники медичних навчальних закладів не хочуть їхати працювати на периферію.

Також дослідники з’ясували, що з тих фахівців, які іммігрували до Сполучених Штатів, чверть складають лікарі-стоматологи, 20 відсотків – фармацевти і майже чверть лікарів народилися в інших країнах.

За даними Бюро статистики праці, наступне десятиліття зайнятість у сфері охорони здоров’я буде стабільно збільшуватися майже на 20 відсотків щорічно. Потреба медичних установ країни у фахівцях усіх кваліфікацій буде тільки рости.

Нагадаємо, зміни в правилах видачі робочих віз Н-1В ускладнять ситуацію з працевлаштуванням кваліфікованих працівників з інших країн.

Джерело: www.eurabota.ua

14.12.2018