Після повені Венеція повільно повертається до нормального життя

Венеція, яка була затоплена три рази за шість днів, поступово повертається до нормального життя. У місті можна знову купити свіжий хліб, якого не вистачало під час повені. Йде підрахунок втрат і велике прибирання.
Повернутися до повсякденного життя в історичному центрі міста і прилеглих вулицях дуже складно, оскільки збитки після трьох припливів величезні. Влада зараз оцінює їх в більш ніж 1 мільярд євро.
Однак незважаючи ні на що, випічка хліба знову можлива. Коли місто було затоплене, печі не працювали. Більшість з них потребує ремонту після того, як вони побували в воді.
Театр Ла Феніче, який також постраждав в результаті повені, поступово відновлює діяльність. Доводиться репетирувати в прискореному темпі, тому що прем’єра опери Джузеппе Верді «Дон Карлос» була запланована на неділю, щоб відсвяткувати відкриття нового сезону.
Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо повідомив, що він звернувся до всіх посольств по всьому світу з проханням про допомогу у відновленні Венеції.
Як повідомляє щоденна газета La Repubblica, посольство Італії в Москві менше ніж за 24 години зібрало мільйон євро обіцяних субсидій від заможних росіян для підтримки відновлення культурної спадщини Венеції.