На адміністрацію Трампа подали в суд через обмеження по Green Card

Нові обмеження для легальних мігрантів, які мають намір незабаром ввести в адміністрації президента Дональда Трампа, будуть оскаржені в судовому порядку.

Днями стало відомо, що позов проти міністерства національної безпеки США був оформлений від імені тринадцяти штатів країни, а також від генерального прокурора Вашингтона Роберта Фергюсона.

Судовий розгляд намічається в зв’язку з новими обмеженнями, які можуть торкнутися сотень тисяч легальних мігрантів, що очікують оформлення і отримання Green Card.

Нові правила, які розроблені в адміністрації Білого дому, передбачають розширення можливостей уряду забороняти в’їзд до країни або оформляти Green Card легальним мігрантам. Причиною для заборони може стати те, що легальні мігранти при в’їзді до країни згідно зі своїм статусом можуть отримати право на користування деякими пільгами, такі як талони на їжу і пільгове медичне обслуговування за програмою Medicaid.

За словами генпрокурору Вашингтона Фергюсона, це правило незаконне, оскільки воно змінює «колишнє значення терміну «державна відповідальність» і порушує «Закон про імміграцію та громадянство».

Позов також підтримав Губернатор Вашингтона Джей Інслі, який заявив, що «Вашингтон завжди буде підтримувати іммігрантів, і ніякі дії з боку адміністрації Трампа, ні справами, ні словами, не зможуть це змінити».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що нові правила оформлення Green Card передбачають обмеження соціальної допомоги для легальних іммігрантів.

Щоб допомогти іммігрантам, які живуть і працюють в США на постійній основі стати громадянами країни, уряд прийняв несподіване рішення про виділення 10 мільйонів доларів для підготовки до проходження тестів.