Уельс вирішив законом заборонити батькам бити своїх дітей

Парламент Уельсу прийняв закон про заборону на побиття батьками дітьми, який набирає чинності в 2022 році.

Прихильники такого заходу назвали це рішення “історичним днем для Уельсу”. Противники заявили, що це перетворить люблячих батьків на злочинців.

“Часи змінюються, і тепер настав час ввести заборону на фізичне насильство, якому немає місця в сучасному суспільстві», – заявив прем’єр-міністр Уельсу Марк Дрейкфорд.

Лейбористи і місцева націоналістична партія “Плайд Камрі” підтримали цей захід. Консерватори проголосували проти.

“Заборона на побиття дітей – це втручання в недоторканність особистого життя сімей. У довгостроковій перспективі ця заборона матиме наслідки для всіх нас”, – сказала депутат Джанет Фінч-Сондерс, яка проголосувала проти нового закону.

До цих пір в Уельсі існувало правило “розумного покарання”, яке було введено в часи королеви Вікторії.

Рішення є першим відхиленням Уельсу від Кримінального кодексу Англії, яке може навіть призвести до відтоку туристів, вважають критики заборони.

Ешлі Фролі, соціолог з Університету Суонсі, сказала, що заборона є невдалим рішенням: «Це створить навантаження на і без того обтяжені соціальні служби. Це також призведе до непотрібного і негативного втручання в життя хороших сімей. Нова заборона нічого не зробить для дітей, які піддаються реальному ризику насильства”.

На даний момент немає планів вводити таку заборону в Англії та Північній Ірландії.