Китай спрощує умови повернення іноземців до країни

“Китай спростив в’їзд іноземців з певними видами на проживання – додатковий крок до повернення громадян, заблокованих за кордоном через пандемію коронавіруса”, – повідомляє AFP.

“В кінці 2019 року коронавірус був вперше виявлений в центральному китайському місті Ухань і з тих пір поступово поширився по планеті”, – нагадує AFP.

В кінці березня Китай закрив свої кордони для іноземців, побоюючись нових випадків занесення інфекції з-за кордону, в той час, коли епідемія в країні перебувала під контролем. За деякими винятками, іноземці, які більшу частину часу проживають в Китаї, але перебували за межами країни, не могли повернутися на китайську землю.

У серпні громадянам 36 європейських країн, які мають дійсний дозвіл на проживання, дозволили повернутися. Однак до цього їм потрібно було отримати нову візу, яка була їм видана безкоштовно.

“Відтепер іноземці з чинним дозволом на проживання “по роботі” можуть повернутися до Китаю без необхідності подавати заяву на отримання нової візи”, – повідомило вчора Міністерство закордонних справ Пекіна.

Цей захід також поширюється на осіб, які користуються можливістю возз’єднатися зі своїми сім’ями. Нова пільга не поширюється на студентів.

Після прибуття в Китай всі повинні пройти 14-денний карантин в готелі.