Канадська провінція Квебек скоротить імміграційні квоти

Рівень імміграції в провінції Квебек в наступному році місцева влада має намір скоротити на 20 відсотків.

На думку уряду однієї з найбільш популярних серед іммігрантів провінції Канади, в 2019 році необхідно зменшити кількість іноземних громадян, які хочуть переїхати в Квебек на постійне місце проживання.

Міністр імміграції провінційного уряду Симон Джолін-Баррет недавно представив план прийому громадян інших країн, які вирішили переїхати в Квебек. Навіть незважаючи на те, що поки угоди між Квебеком і федеральним урядом з цього питання ще немає, імміграційний план був прийнятий.

Місцева влада провінції має можливість контролювати кількість тільки економічних іммігрантів – кваліфікованих працівників та інвесторів. В юрисдикції федерального уряду перебувають сімейні іммігранти і біженці. Однак в планах влади Квебеку є дані про скорочення числа і цих категорій іноземців.

Якщо економічні мігранти в 2018 році становили близько 31 тисячі чоловік, то на наступний планується обмежити їх число до 23,5 тисяч, також передбачено істотне скорочення числа іммігрантів інших категорій.

За заявою уряду Квебека, заплановане скорочення необхідно для того, щоб покращити процес інтеграції нових жителів Канади. Однак, практично у всіх секторах економіки провінції спостерігається хронічна нестача робочої сили, і опоненти говорять, що насправді число нових жителів потрібно тільки збільшувати, особливо це стосується економічних іммігрантів.

Незважаючи на плани Квебека, на національному рівні федеральний уряд планує збільшити імміграцію до 350 тисяч чоловік до 2021 року.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 19 грудня в парламенті Німеччини відбудеться голосування по законопроекту, яке передбачає зняття обмежень на працевлаштування громадян третіх країн.

Джерело: www.eurabota.ua

12.12.2018