Кораблі США у Чорному морі перевіряють, наскільки підготовлена ​​Росія

Росія стежить за переміщенням військових кораблів США у Чорному морі та не допустить жодних провокацій з їхнього боку. Про це заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу, якого цитує Sputnik.

«Коли корабель із країни, що не входить до цього регіону, входить у Чорне море, коли ми розуміємо, що у нього на борту високоточна далекобійна зброя, тобто він не в туристичному круїзі, ми, звичайно, спостерігаємо, супроводжуємо та усвідомлюємо це, що будь-якої миті можлива провокація, як це нещодавно сталося з британським кораблем. Звісно, ​​ми не повинні цього допустити», – сказав він.

Шойгу сказав, що це була «майже стала спроба» перевірити, наскільки Росія підготовлена ​​і вся її система на узбережжі Чорного моря перебуває в робочому стані.

Міністр сказав, що США – не єдина країна, яка проводить подібний контроль та кампанії. «Я знаю, що військові навчання будуть проводитись з нашими сусідами, з військово-морськими силами Грузії та України. Що ж, ми також проводимо навчання та продовжимо їх проводити», – сказав він.