Польські роботодавці зацікавлені в студентах з України

Система вищої освіти Польщі з кожним роком все більше поповнюється студентами, які приїхали з України. Тим самим, українські університети щороку втрачають тисячі потенційних абітурієнтів.

Реальність диктує свої умови – зростає число молодих українців, які вважають за краще вчиться в університетах Польщі, керівництво яких зацікавлене в тому, щоб з України приїжджало якомога більше студентів. Основна причина – багато молодих поляків їдуть вчитися до університетів Західної Європи.

Згідно зі статистичними даними, в польських університетах навчається близько 40 тисяч українців, при цьому кожен четвертий не платить за навчання.

Щоб залучити якомога більше студентів з-за кордону, придумують щорічні акції і способи, щоб зацікавити молодих людей їхати з України вчитися в університети Польщі. Наприклад, сучасні тенденції – двоїста освіта. Тобто, студент одночасно навчається і працює, а роботодавець платить за навчання. Виходить, що разом з дипломом молодий спеціаліст уже має мінімум два роки досвіду. Основна умова для переходу на таку систему освіти –добре вчитися.

Президент Міжнародного університету логістики і транспорту у Вроцлаві не приховує – ввели таку програму, щоб зацікавити якомога більше людей. За роботу студент отримує зарплату, яка не може бути менше, ніж вартість навчання. Система дуального освіти передбачає, що студент 3 дні в тиждень вчиться, а два дні працює в обраній компанії.

Нагадаємо, раніше ми писали про різдвяні презентації традицій і звичаїв різних країн, які пройшли в рамках тижня міжнародного персоналу в Білостоцькому політехнічному університеті.

Джерело: www.eurabota.ua

12.12.2018