Працівники ресторанів у США виступають проти сексуальних домагань і за підвищення заробітної плати

Працівники ресторанів у семи містах США минулого тижня лобіювали державних і місцевих законодавців, вимагаючи вирішити питання про сексуальні домагання в галузі, повідомляє агентство Reuters.

работники ресторанов США

Працівники вимагали збільшення федерального мінімального розміру заробітної плати, яка зараз становить 2,13 долара.

Низька погодинна оплата ставить у залежність обслуговуючий персонал від чайових клієнтів, сказав Сару Джаяраман, президент Центру можливостей ресторанів, який виступає за поліпшення умов праці. Організація закликає законодавців наслідувати приклад Каліфорнії, Вашингтона, Невади і ще чотирьох штатів, які сплачуючи більш високу зарплату працівникам ресторанів.

«Мова йде не про секс, а про владу», – сказав Джаяраман. «Коли ви міняєте баланс сил … сексуальне домагання скорочується вдвічі».

Сімнадцять штатів, включаючи Нью-Джерсі і Техас, а також округ Колумбія виплачують зарплату працівникам федеральну мінімальну заробітну плату, яка не змінювалася вже протягом більше двадцяти років.

Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо входить в число законодавців, які схиляються до прийняття рішення про підвищення оплати праці працівників ресторанів.