У США підвищили заробітну плату для володарів робочих віз

Конгрес США ухвалив рішення підвищити розмір заробітної плати для власників візи Н1-Ст. Тепер іноземним працівникам, які приїхали в США за цією програмою, необхідно буде платити мінімальну зарплату не в 60 тисяч доларів, а в 90.

Конгресс США принял решение повысить размер заработной платы для обладателей визы Н1-В

Експерти відзначають, що дане нововведення ускладнити життя іноземних спеціалістів, серед яких багато українських програмістів. Прийняті норми Закону про захист і розвиток робочих місць забороняють роботодавцям замінювати громадян США іноземцями, що мають візи форми Н1-Ст. Також вирішено, що власники компаній не зможуть звільняти місцевих співробітників, навіть якщо на їх місце будуть взяті більш кваліфіковані фахівці із зарубіжних країн.

Законом також були підвищені розмірі мінімальної зарплати для одержувачів візи Н1-Ст. Тепер подібним фахівцям будуть платити від 90 тисяч доларів. Раніше іноземцям роботодавець у США міг платити від 60 тисяч доларів в рік. Дане нововведення спрямоване на те, щоб роботодавці наймали американських громадян і не замінювали їх більш дешевою робочою силою.

Наразі Закон направлено на розгляд Палати представників. Зазначимо, що раніше проект документа вже був схвалений судовим комітетом американського парламенту. Робота в США доступна вже зараз з сайтом www.eurabota.ua. Вакансії з цієї країни, ви знайдете на нашій сторінці “Робота в США“.