У Польщі не вистачає шахтарів. Польські шахти говорять про можливості працевлаштування українців

Звідки ця ситуація? Через зниження пенсійного віку. Багато людей рано почали йти на пенсію. І проблема почалася, тому що підприємства не мають робітників, щоб замінювати пішли. Згідно нашої інформації, сілезькі шахтарі починають шукати робітників серед українців, які роками «захищають» ринок праці Польщі.

польские шахтёры начинают искать рабочих среди украинцев Як видно з інформації Управління праці воєводства, також існує брак таких фахівців, як: електрики, водії і працівники ІТ. Але і зварювальників і співробітників, що займаються спеціальним обладнанням.

Провінційне бюро праці в Катовіце пропонує 34,6 тис. вакансій, але безробітні не дуже активно погоджуються на цю роботу. У регіоні найнижча безробіття в історії. Найнижчий – також в історії – рівень безробіття, що було непросто після ліквідації шахт та економічних змін. Тим не менше тепер співробітники воліють користуватися можливістю дострокового виходу на пенсію, а це означає, що наступним поколінням доведеться заробляти на ці пенсії.

У Польщі не вистачає робочих практично у всіх сферах праці, поляки або виїхали за кордон в пошуках кращих доходів, ті що залишилися, працюють неохоче, основною масою, яка підтримує економіку Польщі є українці. Все більше і більше інформації зустрічається про те, як спростити працевлаштування українцям і залучити їх на роботу в Польщу.

Якщо Ваша професія шахтар і Вас не влаштовує заробітна плата або взагалі немає роботи – то скористайтесь нашим порталом www.eurabota.ua свіжі вакансії для шахтарів вже у нас на сайті.