США вдарили по громадянам України і українським ЗМІ

“Сполучені Штати ввели економічні санкції проти трьох українських ЗМІ за публікацію фейковий новин і проти семи осіб, в тому числі чотирьох українців, обвинувачених в допомозі адвокату Дональда Трампа Руді Джуліані в дискредитації Джо Байдена”, – повідомляє AFP.

“Ці фізичні і юридичні особи є частиною об’єднаної з Росією іноземної лобістської групи, близької до українського депутата Андрія Деркача”, – повідомило міністерство фінансів США.
«Кампанії Росії по дезінформації проти американських громадян є загрозою нашій демократії», – йдеться в заяві.

Сам Деркач у вересні вже потрапив під санкції США, які вважають його російським агентом. В кінці 2019 року він зустрівся з Джуліані, який запросив інформацію в підтримку звинувачень Джо Байдена про корупцію в Україні, в зв’язку зі справою, пов’язаним з його сином Хантером.

У травні цього року Деркач опублікував записи телефонних розмов 2016 року між Байденом, тодішнім віце-президентом США, і тодішнім президентом України Петром Порошенко, стверджуючи, що записи доводять факт корупції.

Під санкції потрапили троє колишніх членів українського уряду – Костянтин Кулик, Олександр Онищенко та Андрій Теліженко, а також народний депутат України Олександр Дубинський.