Влада Південної Кореї відстежує відвідувачів нічних клубів в Сеулі за допомогою мобільних телефонів

“Влада Південної Кореї оголосила, що вона використовує дані з мобільних телефонів для відстеження людей, які відвідували нічні клуби в Сеулі, де були виявлені спалахи коронавірусной інфекції”, – повідомляє БТА.

У Південній Кореї, яка була приведена в якості прикладу в боротьбі з новим коронавірусом, відбулося збільшення числа випадків зараження COVID-19 після спалаху в столичному районі Itewon, відомому своїми нічними клубами, відвідуваними офіційними особами гомосексуальної спільноти.

У цій вкрай консервативній країні більшість клієнтів цих закладів не хочуть розкривати свою особистість владі, яка обіцяє їм анонімність.

Всього в Південній Кореї, населення якої становить 52 мільйони осіб, було зареєстровано 27 нових випадків коронавірусной інфекції. Загальна кількість людей, які дали позитивний результат на вірус в країні, склало 10 963. “Цього ранку 101 випадок зараження був пов’язаний з Itewon”, – повідомив журналістам мер Сеула Пак Вонг-Сун.

Міська влада отримали список з 10 905 осіб, які, як відомо, відвідали околиці, завдяки даним з їх мобільних телефонів, наданих операторами мобільного зв’язку. Всім їм було відправлено текстове повідомлення із закликом пройти тестування на коронавірус.

За словами мера столиці Південної Кореї, більше 7000 з них вже пройшли тестування.