За квитки на літак українцям доведеться платити більше

У міністерстві інфраструктури вирішили, що ставка на аеронавігаційне обслуговування рейсів у міжнародному аеропорту «Бориспіль» буде встановлена ​​на рівні 397 євро. На сьогодні вона складає 210 євро. Таке нововведення неодмінно позначиться на ціні авіаквитків.

Одночасно з цим для інших українських аеропортів ставка знизиться на 14 євро, тепер вона становить 411 євро.

У міністерстві інфраструктури посилаються на Євроконтроль (Європейська організація з безпеки повітряної навігації), який запропонував вирівняти ставку за обслуговування рейсів авіадиспетчерами у всіх містах країни.

В мінінфраструктури з авіаперевізниками були проведені консультації, де їм повідомили неприємну звістку.

На думку експерта з авіаційного права Олега Бондаря, для українських авіапасажирів це означає, що квитки обов’язково подорожчають.

«Звичайно, таке підвищення не може не відбитися на вартості авіаперевезень – це велика частина в ціні квитків»,– зазначив експерт.

Також Олег Бондар підкреслив, що в той час, коли в інших країнах вартість авіаобслуговування знижується, в Україні безпідставно підвищується.

«Ми як авіаперевізники не бачимо економічних причин для такого підвищення. Нам не дали ніяких розрахунків і пояснень. Треба сказати, що всі наші сусіди знижують вартість авіаобслуговування. Сьогодні ставка в Україні найвища»,– розповів Бондар.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Державна авіаслужба України планує змінити правила пасажирських авіаперевезень.

Угорський лоукостер Wizz Air пропонує пасажирам нову послугу –автоматична реєстрація на рейс. Її вартість становить 1,5 євро за одного пасажира.