Великобританія, США і Канада: за допомогою хакерських атак Росія краде інформацію про вакцини

“Британія, Сполучені Штати та Канада кажуть, що Росія намагається вкрасти інформацію у вчених і фармацевтів, які розробляють вакцину проти COVID-19”,- повідомляють Reuters і Associated Press.

Сьогодні три країни заявили, що хакерська група APT29, також відома, як «Ведмідь-корівник», яка, як кажуть, майже напевно пов’язана з російською розвідкою, здійснила хакерську атаку на наукові та фармацевтичні науково-дослідні установи, що займаються розробкою вакцини проти коронавіруса.

Постійні атаки сприймаються співробітниками розвідки, як спроба викрасти інтелектуальну власність, а не як спроба перешкодити дослідженням.

Британський національний центр кібербезпеки опублікував заяву, узгоджене з владою США і Канади.

«Ми засуджуємо ці атаки на тих, хто виконує життєво важливу роботу по боротьбі з пандемією коронавіруса», – сказав Пол Чічестер, директор по операціям центру.

Неясно, чи була вкрадена будь-яка інформація, але центр заявив, що не вважає, що стався витік конфіденційної особистої інформації.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков сьогодні назвав звинувачення Великобританії, США і Канади в тому, що Росія намагалася вкрасти інформацію про вакцини проти COVID-19 безпідставними “, – повідомляють Reuters і ТАСС.

«У нас немає інформації про те, хто міг проникнути у комп’ютерні мережі фармацевтичних компаній і дослідницьких центрів у Великобританії. Ми можемо тільки сказати, що Росія не має нічого спільного з такими спробами. Ми не приймемо такі звинувачення, а також інше необгрунтоване звинувачення у втручанні в британські вибори в 2019 році “,- сказав Пєсков.