Внаслідок вибуху автоцистерни на Гаїті загинули щонайменше 60 людей

Щонайменше 60 людей загинули внаслідок вибуху бензовозу на вулиці другого за величиною міста Гаїті, Кап-Аїтьєна. Про це повідомив мер міста.

За словами мера П’єра Івроза, місцева лікарня була переповнена, намагаючись допомогти пораненим. Загальна кількість поранених поки що невідома, і влада продовжує шукати постраждалих.

“Нам потрібні як людські, так і матеріальні ресурси, а саме сироватка, марля і все, що можна використовувати при серйозних опіках”, – сказав Івроз.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, близько півночі в районі Санмарі на східному краю Кап-Аітьєна перекинувся бензовоз.

Окрім людських жертв, внаслідок вибуху також було пошкоджено фасади будинків та магазинів на вулиці, обвуглено мотоцикли та автомобілі.

«З невтішністю дізнався сумну новину про вибух уночі в Кап-Аїтьєні автоцистерни з бензином», – написав прем’єр-міністр Аріель Анрі у Twitter.

Уряд оголосив триденну жалобу за загиблими.

Представництво ООН у Гаїті заявило, що готове допомогти національній владі в їх діях у відповідь, і висловило співчуття сім’ям загиблих.

Причина вибуху поки що невідома.

Цього року на Карибський басейн обрушилася хвиля насильства з боку банд, які майже місяць перешкоджали заправленню бензовозів в основних паливних портах, внаслідок чого багато компаній закрилися. Минулого місяця відновилися постачання палива.

Банди стали могутнішими після липневого вбивства президента Ховенела Мойєса, яке створило політичний вакуум і дозволило злочинним угрупованням розширитися.