Індекс добробуту Польщі зріс у лютому на 0,7 пункту

Індекс добробуту, що відображає економічний стан польського суспільства, виріс в лютому на 0,7 процентних пункта – повідомляє Бюро Інвестицій та Економічних Циклов (BIEC).

«Однак ще занадто рано оголошувати про закінчення зниження, що спостерігалося з початку минулого року, і про повернення індикатора до стійкої висхідної тенденції. Всі дані за січень 2019 року, включені до його складу, піддавалися винятковим порушеням. По-перше, вони стали результатом щорічного огляду вибірки, проведеного Центральним статистичним управлінням, на основі якого розраховується середня зайнятість в секторі підприємств і розраховується середнє винагороду. По-друге, через високу ймовірність накопичення так званих тринадцятий платежів в останні місяці минулого року, по-третє, з коригувань при розрахунку індексу ІСЦ, в розмовній мові званого інфляцією »- було написано в коментарі

«Отже, щоб отримати повну картину тенденцій добробуту, нам слід почекати не менше 2 місяців, поки статистичні дані не будуть позбавлені надзвичайних подій», – додав (PAP Business)