Роухані і Заріф візьмуть участь в сесії ООН

США видали візи президенту Ірану Хасану Роухані і главі МЗС Мохаммад Джаваду Заріфі. Вони зможуть взяти участь в щорічній сесії ООН наступного тижня в Нью-Йорку.
Отримання віз підтвердив представник місії Ірану в ООН Аліреза Мірджусефі.
«Міністр Заріф відправився до Нью-Йорку в сьогодні вранці, поїздка Роухані запланована на понеділок», – повідомив офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві в Twitter.
Раніше іранське інформаційне агентство повідомляло, що президент і міністр закордонних справ Ірану можуть скасувати свою участь в сесії ООН, якщо США не видадуть їм візи. Такі побоювання виникли через нещодавнє погіршення відносин між США і Іраном.
У період посилення напруженості між Тегераном і Вашингтоном вереснева сесія Генеральної Асамблеї розглядалася як можливість для зустрічі Роухані з президентом США Дональдом Трампом. Однак іранська сторона твердо заявила, що зустріч не відбудеться.
Відносини погіршилися з часу виходу США з ядерного угоди світових держав з Іраном в 2015 році. Напруженість посилилася після недавніх нападів на нафтові установки в Букаяці і Хураї в східній частині Саудівської Аравії. Винуватцем було визнано повстанський рух Хуті, підтримуваний Іраном, що воює в Ємені з урядовими силами, які, в свою чергу, підтримуються коаліційією на чолі з  Саудівською Аравією.
За словами влади США і Саудівської Аравії, Іран стоїть за атаками, проте він це рішуче заперечує.