Коронавірус: Покинуті покійні старі були знайдені в їхніх будинках в Іспанії

Солдати, які допомагають Іспанії боротися з пандемією коронавірусу шляхом дезінфекції та обстеження будинків, знайшли покинутих померлих літніх людей на ліжках у своїх будинках. Про це заявила держсекретар країни Маргарита Роблес, яку цитує Guardian.

Роблес повідомила, що військовослужбовці виявили тіла під час виконання своїх обов’язків.

“Під час деяких візитів армія виявила повністю покинутих літніх людей, деякі з яких були мертві в своїх ліжках”, – сказала міністр охорони Здоров’я Ана-Роса.

Маргарита Роблес сказала, що з таким нелюдським поводженням не можна миритися і що будь-хто, хто нехтує своїми обов’язками, постане перед судом.

У країні від коронавірусу померло 2182 людини, а число інфікованих зросло до 33 089.

Органи охорони здоров’я розповсюдили близько 650 000 експрес-тестів на коронавірус. У країні тести в основному використовуються для працівників охорони здоров’я, людей похилого віку в будинках престарілих і в найбільш постраждалих районах.

Згідно з останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі зареєстровано понад 334 000 підтверджених випадків захворювання і майже 15 000 випадків смерті. Випадки захворювання зареєстровані в 189 країнах. Дані Університету Джонса Хопкінса показують більше 381 000 випадків захворювання, і більше 16 500 випадків смерті в 168 країнах.

Ви можете стежити за випадками коронавірусу у світі на веб-сайтах Всесвітньої організації охорони здоров’я та Університету Джонса Хопкінса.