Київ знову серед міст з найбруднішим повітрям

“Українська столиця знову увійшла в рейтинг міст з найбільш забрудненим повітрям”, – повідомляє сайт IQAir, який відстежує якість повітря в крупних містах.

“На даний час Київ посідає четверте місце в світі за забрудненістю повітря. Індекс забруднення становить 150 при необхідних 50”, – повідомляє сайт. Чіангмай (Таїланд), за яким слідують Ель-Кувейт і Ханой, має найвищий рейтинг.

Мер Києва Віталій Кличко раніше повідомляв, що вміст шкідливих речовин в атмосфері, в тому числі діоксиду сірки, формальдегіду і діоксиду азоту, було збільшено через пожежі в столиці, а також у Київській та Житомирській областях. Влада закликала киян не виходити з дому і не відкривати вікна.

Трохи пізніше заступник директора Центру гідрології і метеорології Анатолій Прокопенко заявив, що умови повітря в Київській, Житомирській, Чернігівській, Вінницькій і Полтавській областях покращилися, і зміни відбулися завдяки зусиллям людей, що борються з лісовими пожежами і зміною погоди.

За повідомленням РІА Новини, “українські рятувальні служби продовжують працювати на місці пожежі на Чорнобильській АЕС. У цьому районі немає повідомлень про пожежі, але трава все ще тліє”.