Першому орангутангу, котрий переніс операцію на серці, зробили щеплення від коронавіруса

Кілька мавп в зоопарку Сан-Дієго отримали експериментальну вакцину проти коронавіруса для тварин після того, як там була виявлений ​​спалах вірусу у популяції горил.

Вісім горил в зоопарку стали першими мавпами в світі, у яких в січні цього року був виявлений позитивний результат на COVID-19. На даний час тварини одужують.

Чотири орангутана і п’ять карликових шимпанзе бонобо отримали дві дози вакцини, виробленої ветеринарно-фармацевтичною компанією Zoetis. Карен, перший орангутанг в світі, що успішно перенесла операцію на серці в 1994 році, була серед вакцинованих.

Захисники природи стурбовані загрозою коронавіруса серед горил, які знаходяться під загрозою зникнення. «Це не звичайна справа», – сказала National Geographic Надін Ламберскі, головний директор по дикій природі зоопарку Сан-Дієго.

Ламберскі сказала, що мавпи не зазнали ніяких побічних ефектів і скоро будуть перевірені на антитіла, щоб визначити, чи була вакцинація успішною.

Випадки вірусу також були виявлені у тварин в інших зоопарках, включаючи тигрів у зоопарку Бронкса в Нью-Йорку і левів в зоопарку Барселони, Іспанія.