Майкл Блумберг був люто атакований суперниками-демократами

Колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг піддався лютим атакам на телевізійних дебатах в Лас-Вегасі між кандидатами від Демократичної партії на майбутніх президентських виборах в США в листопаді, повідомили світові інформаційні агентства.

Вже в перші хвилини дебатів суперники мільярдера напали на нього десятки разів, порівнюючи з республіканцем Дональдом Трампом і дорікаючи за те, що шукав гроші, щоб прокласти свій шлях в Білий дім.

Вчора Блумберг вперше зустрівся зі своїми конкурентами-колишнім віце-президентом Джо Байденом, сенаторами Берні Сандерсом, Елізабет Уоррен і Емі Клобушар, а також з колишнім мером міста Саут-Бенд, штат Індіана, Пітом Бутіджем.

«Ми проводимо передвиборну гонку проти мільярдера, який називає жінок товстими маріонетками і лесбіянками з кінськими обличчями», – сказала Елізабет Уоррен, цитована Associated Press. “Я говорю не про Трампа, а про мера Блумберга. Демократи не переможуть, якщо у нас буде кандидат, який приховав свої податкові декларації, ображав жінок і підтримав расистські методи, такі як затримання і обшук (без постанови суду)», – додала сенатор з Массачусетсу.

Сандерс також звинуватив Блумберга в тому, що в той час, коли він був мером Нью-Йорка, поліція зробила обурливі дії проти афроамериканців і латиноамериканців.

Емі Клобушар розкритикувала бажання Блумберга переконати інших претендентів вийти з гонки, щоб прибрати з дороги лідера демократів Берні Сандерса. «Я вважаю, що нам потрібен хтось інший, а не другий Дональд Трамп», – сказала сенатор з Міннесоти, яку цитує Reuters.

У відповідь на звинувачення Елізабет Уоррен в податкових деклараціях Блумберг пообіцяв оприлюднити їх через кілька тижнів. Він також сказав, що він був ” філантропом, який не успадкував свої гроші, але заробив їх».

“Я витрачаю ці гроші, щоб позбутися Дональда Трампа, найгіршого президента, якого ми мали. І якщо я зможу це зробити, це буде найбільшим внеском для Америки і для моїх дітей”, – сказав мільярдер.