У Канаді запускають дві нові імміграційні програми

Про розробку двох нових імміграційних програм для залучення фахівців до сільських районів повідомила влада канадської провінції Альберта.

Через місяць будуть проводитись консультації із зацікавленими сторонами щодо нових імміграційних програмам Альберти. Про те, як можна краще організувати прибуття і облаштування нових жителів регіону будуть радитися з місцевими роботодавцями, селищними організаціями, експертами та іммігрантами, які вже деякий час живуть і працюють в канадській провінції Альберта.

За словами прем’єр-міністра Альберти Джейсона Кенні, Програма оновлення сільських районів (Rural Renewal Program) і Програма імміграції сільських підприємців (Rural Entrepreneur Immigration Program) розробляються з метою залучення кваліфікованих іноземних робітників і підприємців до сільських районів Брукс і Вуд Буффало. В цілому уряд провінції розраховує протягом 5-ти років залучити до цих районів 40 тисяч фахівців різних професій, щоб хоча б частково вирішити проблему нестачі кадрів.

Нові імміграційні програми провінції Альберта будуть пов’язані з федеральною системою Express Entry. Ця система – основне джерело залучення кваліфікованих працівників з різних країн, у тому числі України, до різних регіонів Канади.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що нові положення в імміграційних програмах, які передбачені федеральним урядом Канади, набагато краще захищають інтереси іммігрантів і тимчасових резидентів.

Уряд Чехії збільшив квоту на прийом працівників з України в два рази. Тепер вона становить 40 тисяч людей на рік.