Очікується, що співзасновник Twitter Джек Дорсі піде з посади генерального директора

“Очікується, що співзасновник Twitter Джек Дорсі піде з посади виконавчого директора компанії, згідно з повідомленнями ЗМІ”, – повідомляє ВВС.

Дорси заснував Twitter у 2006 році і був генеральним директором Twitter та платіжної компанії Square.

Минулого року деякі інвестори чинили на нього тиск із вимогою піти у відставку на користь єдиного виконавчого директора.

Вартість акцій Twitter трохи підскочила після того, як з’явилися чутки про його звільнення. В результаті торги акціями на біржі було припинено.

Новина про звільнення Дорсі була вперше оголошена телеканалом CNBC у понеділок з посиланням на анонімні джерела, знайомі з цим питанням. Про це окремо повідомило агентство Reuters.

45-річний чоловік став співзасновником компанії у 2006 році разом із Бізом Стоуном, Еваном Вільямсом та Ноа Глассом. Однак Дорсі став обличчям компанії після того, як опублікував перші твіти про послугу та завдяки тривалому перебування на посаді генерального директора.

Він залишив посаду глави Twitter у 2008 році і заснував додаток для цифрових платежів Square, який також став багатомільярдною компанією.

Однак його було відновлено на посаді глави Twitter у 2015 році після того, як тодішній генеральний директор Дік Костоло пішов у відставку.

Він з’являвся в телевізійних запитах до американських політиків, щоб його запитали про його платформу та її потенційну роль у поширенні дезінформації.

Заклики до його відходу надійшли 2020 року від керівництва Elliott, інвестиційної компанії, якій належить значна частка Twitter. Повідомляється, що компанія вважає, що для стану Twitter було б краще, якби штатний генеральний директор і лише одна компанія управляла.

Але наприкінці минулого року обидві сторони досягли угоди, згідно з якою Дорсі залишається на своїй посаді.