Тайфун обрушився на Японію. Вітер стрясав цілі будівлі

«Тайфун «Факсай» обрушився на Токіо і його передмістя», – повідомляє японський телеканал NHK. Пориви вітру досягали швидкості 207 км/год. 84000 будинки залишилися без електрики.
Це один з найсильніших тайфунів в Японії за останні роки. Він вдарив по місту Чіба, на схід від столиці Японії. Тайфун викликав скасування більше 171 рейсу в аеропорту Токіо. Дюжина залізничних сполучень була припинена.
Сила тайфуну також дуже відчувалася в сусідньому місті Ітікава, де вітер стрясав цілі будівлі. Вулиці були затоплені зливами. На даний момент немає інформації про можливі смертельні випадки, відомо лише, що кілька людей отримали легкі травми.
NHK повідомляє, що близько 5000 чоловік були евакуйовані, з них більше половини з туристичного міста Камакура на південь від Токіо. Там людям погрожували зсуви, але повідомлень про серйозне збитки не надходило. 390 тисяч людей ігнорували рекомендацію про евакуацію.
Метеорологи прогнозують, що «Факсай», який рухається дуже швидко, попрямує на південь. Тому жителі Японії сподіваються уникнути подальших ударів.