Четверо загинули та 19 отримали поранення через сильний вітер у Стамбулі

Як повідомляє Reuters, у понеділок у Стамбулі через сильні вітри в найбільшому місті Туреччини та прилеглих районах загинуло четверо людей, у тому числі іноземець, і ще 19 отримали поранення.

За даними Головного управління метеорології країни (MGM), у понеділок у Стамбулі відчувалися сильні вітри зі швидкістю до 130 км/год, а у прилеглих провінціях, таких як західне прибережне місто Ізмір, очікуються екстремальні умови. MGM попередила, що вітри продовжаться у вівторок.

“Через несприятливі погодні умови, викликані південно-західними вітрами, що діють у Стамбулі з ранку, четверо людей загинули, одна з яких – іноземець, а троє – наші громадяни; 19 наших громадян отримали поранення, троє з яких перебувають у критичному стані. стан”, – йдеться у повідомленні губернатора Стамбула.

Вітри зносили частини будівель, у тому числі бетонні плити, дахи та стіни, коли пішоходи ледве рятувалися втечею від уламків.

Турецька авіакомпанія Turkish Airlines повідомила про збої в розкладі польотів, оскільки протока Босфор була закрита для руху в обох напрямках.

У Ізмірі рівень моря підвищується, високі хвилі розбиваються об береги Егейського міста, коли затоплюються дороги.