Людина, близька до Нетаньяха, дала проти неї свідчення у справі про корупцію

Як повідомляє Guardian, колишня довірена особа Біньяміна Нетаньяху почала свідчити проти нього у справі про корупцію колишнього прем’єр-міністра Ізраїлю в Єрусалимі.

Нір Хефец, колишній речник Нетаньяху, є ключовим свідком звинувачення, який, як очікується, дасть свідчення в суді. Нетаньяху звинувачують у шахрайстві, зловживанні владою та отриманні хабарів. Колишній прем’єр-міністр, нині лідер опозиції, заперечує вчинення будь-яких правопорушень.

У 2009 році Хефец завершив свою довгу кар’єру журналіста і почав працювати представником уряду Нетаньяху, а у 2014 році став представником та радником родини Нетаньяху. У 2018 році, після арешту у зв’язку з однією з корупційних справ, Хефец погодився на угоду, щоб стати свідком та надати слідчі записи розмов з колишнім прем’єр-міністром та його родичами.

У своїй вступній заяві Хефец сказав, що Нетаньяху був «маніяком контролю», коли справа дійшла до його публічного іміджу, і що «його контроль над усім, що пов’язано з проблемами ЗМІ та його каналами в соціальних мережах, не може бути більшим». .

Колишній прем’єр-міністр Ізраїлю вже давно відкидає заклики піти у відставку після того, як у 2019 році країні висунули звинувачення. Він використав свою трибуну для неодноразових нападок на правоохоронні органи, ЗМІ та суди за те, що вони розпочали «полювання на відьом» проти нього.