Коронавірус спровакував покупку зброї для самооборони

“У розпал коронавірусної кризи в Сполучених Штатах продаж зброї різко виріс. Очевидно, що люди бояться заворушень і хочуть бути готовими”, – пише німецьке видання Die Zeit.

Літня жінка каже, що ніколи не думала, що коли-небудь купить зброю, але вона живе одна, і тепер вона налякана. Вона хоче відчувати себе захищеною від злодіїв. Жінка думає, що вони будуть нишпорити по місту приблизно через 2 місяці, коли прийде голод. Вона купила 16 патронів для пістолета. У багатьох штатах неважко отримати зброю. У США зброї набагато більше, ніж людей. На 100 осіб припадає 102 приватних гвинтівки і пістолета.

За даними ФБР, в березні було продано близько 2,5 мільйонів одиниць зброї, що на 85% більше, ніж в березні минулого року. Люди нервують і бояться цивільних хвилювань.

Згідно з дослідженням Pew Research Center, тільки 37% людей вважають, що поліція завжди або в більшості випадків захищає людей від злочинців. Відчуття невпевненості посилюється тим фактом, що епідемія послабила поліцію. У Нью-Йорку кожен шостий поліцейський хворий або знаходиться на карантині.

Газета відзначає, що рівень злочинності в Нью-Йорку і Лос-Анджелесі минулого тижня виріс в порівнянні з попередніми місяцями. Ліберальні політики намагаються стримувати надмірні закупівлі зброї. Магазини закриті в декількох районах Каліфорнії, але це навряд чи змінить імідж США, як озброєної нації.