Стався витік особистих даних 4,9 мільйона клієнтів компанії, що поставляє їжу

Компанія DoorDash, яка надає послуги доставки їжі з відомих ресторанів, поінформувала про витік конфіденційних даних близько 4,9 мільйона клієнтів. Номери кредитних карт, банківських рахунків, їх адреси та електронні адреси потрапили до чужих рук.
Інцидент, швидше за все, стався 4 травня, коли несанкціонований постачальник отримав випадковий доступ до захищених даних клієнтів і ресторанів, звідки були замовлені страви.
«Керівництво компанії усвідомило, що стався витік тільки на початку вересня цього року»,- вказує агентство Reuters.
Згідно з інформацією, опублікованою в блозі DoorDash, його дані також потрапили до чужих рук, в тому числі список з номерами водійських прав більше 100000 операторів доставки їжі.
«Крім того, були опубліковані останні чотири цифри номерів кредитних карт і банківських рахунків, які не публікуються в рахунках або квитанціях. Ймовірно, можна зв’язати їх з іменами і адресами»,- пише агентство Reuters.
Керівництво компанії запевнило, що проводить розслідування, щоб з’ясувати, як стався витік.
У заяві, опублікованій в четвер компанією, що базується в Сан-Франциско, запевнили, що дані клієнтів, які вперше скористалися послугами компанії і зареєструвалися після 5 жовтня 2018 року, в абсолютній безпеці і не просочилися з DoorDash.