Росія втрутилася – в Нагірному Карабасі вже діє мирна угода

Президент Росії Володимир Путін, президент Азербайджану Ільхам Алієв і прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підписали спільну угоду про повне припинення бойових дій в Нагірному Карабасі. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву офіційного представника Путіна Дмитра Пєскова.

Сам Путін також виступив офіційно і підкреслив, що Вірменія і Азербайджан «залишаться» на своїх нинішніх позиціях в Нагірному Карабасі, відбудеться обмін військовополоненими і остаточне врегулювання конфлікту.

Після підписання угоди стало відомо, що Росія відправляє до Нагорного Карабаху 1960 миротворців і 470 одиниць техніки на військово-транспортних літаках Іл-76.

«Миротворчий контингент у складі 1960 військовослужбовців, 90 бронетранспортерів, 380 одиниць техніки і спецтехніки буде розміщений в зоні нагірно-карабахського конфлікту для контролю за припиненням вогню і бойовими діями»,- сказали в Міноборони Росії.

Міноборони Росії додало, що ядро ​​контингенту складуть частини 15-ї окремої мотострілкової бригади (миротворчої) Центрального військового округу.

Після підписання прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив на своїй сторінці в Facebook, що рішення про припинення нагірно-карабахського конфлікту було засновано на ситуації на фронті.

«Ми боролися з терористами, Азербайджаном і однією з кращих армій НАТО, Туреччиною», – сказав він: «Ми прийняли рішення, виходячи з ситуації на фронті».

Пашинян додав, що був змушений піти на такий крок, і підкреслив, що всі, хто приймали участь в погромах в Єревані будуть строго покарані.